woensdag 12 oktober 2011

Dexia registreert defensief toxia.be

In financiële blogs werd Dexia de afgelopen week het koosnaampje "Toxia" toebedeeld. Dexia kwam prompt in actie en registreerde de domeinnaam toxia.be.

Voor wie de laatste weken van de aardbol weg was : Dexia bevindt zich in het midden van een financiële storm waarbij de bank bijna kopje onder ging door een portefeuille van toxische obligaties en kredieten. Het reddingsplan van de Dexia groep bestaat erin dat de gezonde delen afgesplitst worden van de slechte kredieten. Het deel van de toxische kredieten werd in een financiële blog als "Toxia" gedoopt.

Bij Dexia waren ze alvast bij de pinken. De domeinnaam toxia.be werd geregistreerd door Dexia Bank België geregistreerd op 10 oktober 2010. Als een pure defensieve maatregel, lieten ze weten bij Dexia.

Defensieve registratie van domeinnamen wordt populairder. Het idee is dat merknamen en alle mogelijke afgeleiden worden geregistreerd. Hiermee wordt voorkomen dat traffiek afgeleid wordt naar websites die misbruik maken van de merknaambekendheid die zorgvuldig is opgebouwd. Het is makkelijker en efficiënter om te voorkomen dan de domeinnaam terug te claimen via een ADR procedure.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten